SSUP.EDU.RSSrednja škola unutrašnjih poslova
„Jakov Nenadović"
Srednja škola unutrašnjih poslova „Jakov Nenadović”, Železnička 22, 21208 Sremska Kamenica

Poseta potpredsednika Vlade i ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića

Vesti | Miloš | 25.05.2024.

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić posetio je danas učenike 39. generacije Srednje škole unutrašnjih poslova „Jakov Nenadović” kao i polaznike 42, 43, 44. i 45. klase Centra za osnovnu policijsku obuku.

🔹️Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić posetio je danas učenike 39. generacije Srednje škole unutrašnjih poslova „Jakov Nenadović” kao i polaznike 42, 43, 44. i 45. klase Centra za osnovnu policijsku obuku, kojima je, kao budućim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, poručio da nema jake države bez jake policije i vojske i da svoje stečeno znanje koriste u čuvanju ustavnog poretka, bezbednosti i stabilnosti zemlje i bespoštednoj borbi protiv kriminala.

🔹️„Vaš dolazak u Ministarstvo unutrašnjih poslova je od velikog značaja za unapređenje bezbednosti i reda u društvu. Donećete svežu  energiju, ideje i motivaciju koji su neophodni za napredak policijske  službe”, rekao je ministar Dačić u Centru za osnovnu policijsku obuku u  Sremskoj Kamenici, u kojem se trenutno obučava 1.095 budućih  pripadnika saobraćajne, granične i policije opšte nadležnosti.

🔹️Srednju školu unutrašnjih poslova, koja je prošle godine ponovo počela da školuje buduće policajce, pohađa 226 učenika koji su prošli  stroge kriterijume selekcije, pokazavši najbolje rezultate.

🔹️„Vi birate profesiju, a ne ona vas. S obzirom da ste sami odabrali da postanete policajci, znači da ste spremni da prihvatite odgovornost,  da ste spremni na odricanja i na sve izazove i rizike koje ova profesija stavi pred vas. Spremni ste da čast i poštenje, zaštitu građana i njihove imovine, zakona i Ustava Republike Srbije stavite ispred svakog ličnog interesa”, rekao je ministar i istakao da su  hrabrost, ponos, poštenje i posvećenost odlike srpskog policajca.

🔹️Ministar Dačić je, poželevši učenicima škole „Jakov Nenadović” i polaznicima COPO-a dobrodošlicu u redove MUP-a, poručio i da će se svojoj državi koja ih školuje najbolje odužiti ako svoje znanje budu koristili da štite i čuvaju građane Srbije, gradeći sa njima neraskidiv odnos poverenja, kao i da ponosno nose uniformu srpske policije.